Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις post στα Social

Τα Social Media είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την επικοινωνία σας και την φήμη σας. Κανένα άλλο εργαλείο δεν μπορεί να το κάνει τόσο εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως οικονομικά.

Και μπορεί το, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να το βλέπουμε από την διαδικασία, το Αποτελεσματικά προϋποθέτει άλλες ενέργειες για να το μετρήσουμε. Όμως πριν την μέτρηση του, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το Περιεχόμενο που επικοινωνούμε και κυρίως πως το επικοινωνούμε. Μια ενέργεια είναι και ο χρόνος στον οποίο δίνουμε το περιεχόμενο.

Αυτή την στιγμή το πιο διαβασμένο άρθρο στο Blog της Green Apple Web Marketing Consultants είναι «Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσετε στο Facebook;» το οποίο γράφτηκε to 2012.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το θέμα αυτό τις υποψίες πρέπει να λάβετε υπόψη για όλα τα Social που χρησιμοποιείτε και όχι μόνο το Facebook

Πότε λοιπόν είναι η καλύτερη ώρα;

Η απάντηση είναι απλή, δεν υπάρχει η τέλεια απάντηση και δεν υπάρχει γιατί η κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική. Ενώ μια συγκεκριμένη ώρα μπορεί να είναι κατάλληλη για ένα είδος επιχείρησης, για μια άλλη μπορεί να είναι διαφορετική η κατάλληλη ώρα. Οι χρήστες, το προϊόν, η υπηρεσία η κουλτούρα της ίδιας επιχείρησης είναι παράγοντες που επηρεάζουν.

Ακόμα και παράγοντες όπως, η επικαιρότητα, ο καιρός, η ώρα, πότε έγινε το τελευταίο Post μπορούν να επηρεάσουν την ώρα που πρέπει να γίνει ένα post. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα μαζικά προγραμματισμένα post δεν έχουν την ίδια απόδοση με αυτά που γίνονται όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι

Δεν κάνουμε Post για να μαζέψουμε Likes

Όταν ρωτήθηκε ένας υποψήφιος πελάτης γιατί κάνει τόσα συχνά post απάντησε «Δεν κάνουν Like, ίσως αν βάλω πολλές δημοσιεύσεις να αρχίσουν να κάνουν».

Λάθος, οι χρήστες στα Social δέχονται εκατοντάδες πληροφορίες και ο λόγος που τα χρησιμοποιούν είναι για να διασκεδάσουν. Με τα συνεχόμενα Post θα τους χαλάσετε την διασκέδαση αυτή και όλες οι ώρες δεν είναι κατάλληλες ακόμα και για αυτούς.

Ο λόγος που συμμετέχει η επιχείρηση σας στα Social είναι για να επικοινωνήσει το περιεχόμενη της και να μετατρέψει τους χρήστες σε πελάτες.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να χάσετε όλους  τους χρήστες οι καλύτερες ώρες για να κάνετε post είναι οι παρακάτω

Την μεγαλύτερη απόδοση έχουν οι δημοσιεύσεις 07:00 πμ – 09:00 πμ

Ο λόγος; Είναι η στιγμή όπου οι περισσότεροι χρήστες  τσεκάρουν το κινητό τους πριν την δουλειά, το σχολείο κλπ όπως επίσης και η ώρα που ανοίγουν τους υπολογιστές στις θέσεις εργασίας.

Η επόμενη ώρα με την μεγαλύτερη απόδοση είναι 13:00 μ.μ – 16:00 μ.μ  η ώρα δηλαδή που το κινητό έχει πάλι την μεγαλύτερη χρήση. Είναι η ώρα του φαγητού, της επιστροφής και η χαλάρωση για τα μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Πολύ καλή ώρα για δημοσίευση είναι το βράδυ μεταξύ 21:00 μ.μ – 23:00 μ.μ όμως εδώ είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη την διαφορά χειμερινής με καλοκαιρινής ώρας. Τον χειμώνα η ώρα του post θα πρέπει να είναι από τις 19:00 μ.μ – 22:00 μ.μ.

Όσο για τα Σαββατοκύριακα η καταληλότερη ώρα είναι μεταξύ 12:00 μ.μ – 14:00 μ.μ

Οι παραπάνω ώρες είναι ενδεικτικές και πολλές φορές και τελείως διαφορετικές από εργαλείο σε εργαλείο. Άλλη συμπεριφορά έχουν οι χρήστες στο Facebook, άλλη στο Twitter και άλλη στο Instagram.

Θα καταλάβετε πότε είναι η κατάλληλη ώρα όχι από τα πόσα Like θα μαζέψετε αλλά όταν θα χρησιμοποιείτε εκείνα τα εργαλεία που θα σας δείχνουν πόσοι χρήστες έχουν μετατραπεί σε πελάτες.

 

 

 

Μοιραστείτε τοShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email